Gebruik jij ook veel verschillende marketingtools om met je doelgroep in contact te komen en te blijven? LinkedIn Lead Gen Forms, ActiveCampaign en Google Ads zijn slechts enkele van de vele beschikbare opties. Ze bieden ongekende mogelijkheden om de digitale customer experience naar een hoger niveau te tillen. Maar als al je marketingtools los van elkaar opereren, dan mis je alsnog essentiële inzichten in je klanten en prospects. De vraag is dus, hoe zorg je ervoor dat al deze verschillende hulpmiddelen efficiënt samenwerken door je marketingtools te integreren? Dat is waar Make om de hoek komt kijken.

Wat is Make?

Make (vroeger bekend als Integromat) is een tool waarmee je je (marketing)processen kunt automatiseren door al je verschillende (marketing)tools te integreren in één gebruiksvriendelijk platform. Met Make kun je aangepaste integraties maken die passen bij je specifieke behoeften waardoor je veel tijd en moeite kunt besparen.

In deze video wordt het platform kort uitgelegd:

Make voor het integreren van marketingtools bij lead generatie

Laten we nu eens kijken naar een concreet voorbeeld van een geïntegreerd marketingproces. Stel dat je een lead generatie campagne op LinkedIn inricht met Lead Gen Forms. Deze leads komen binnen in LinkedIn zelf en moet je vervolgens exporteren naar een Excel-bestand. Met Make kun je gemakkelijk een integratie maken die automatisch nieuwe leads vanuit je LinkedIn form toevoegt aan je ActiveCampaign account. Daarna kun je binnen Make ook een automation in ActiveCampaign triggeren, zodat je leads ook automatisch follow-up e-mails ontvangen. Zie hieronder een screenshot van het hierboven beschreven proces:

 

Marketingtools integreren zonder te coderen

Make is zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk op te zetten, zelfs als je geen techneut bent. Zonder een regel code te schrijven knoop je eenvoudig al je marketingsoftware aan elkaar.

Conclusie

Marketing kan een complexe en tijdrovende taak zijn. Maar met de juiste hulpmiddelen kun je je leven een stuk makkelijker maken. Make is een geweldige optie voor bedrijven die hun marketingprocessen willen vereenvoudigen door al hun verschillende tools in één platform te integreren. Het is gemakkelijk te gebruiken, aanpasbaar en bespaart je op zowel de korte als de lange termijn veel tijd en moeite. Dus als je op zoek bent naar een betere manier om je marketingcampagnes te beheren, probeer Make dan zeker eens uit.